Als je geboren wordt ben je wie je werkelijk bent. Je staat open voor alles wat op je afkomt. Zonder oordeel. Door opvoeding, school en andere gebeurtenissen leer je hoe je je het beste kunt handhaven en gedragen in het leven. Door het leven word je gevormd tot degene die je nu bent. Door de hectiek van het leven weet je soms niet meer wie je bent, wat je wilt. Het lijkt wel of het leven met je aan de loop is gegaan. Je zit vast in allerlei verplichtingen en komt soms niet meer toe aan wat je graag zou willen doen, wat je passie is, waar je blij van wordt. 

Iedereen ervaart emoties die hem of haar uit balans kan brengen. Onzekerheid, angst, nervositeit of besluiteloosheid, maar ook ongeduld of boosheid. Hoe je reageert op gebeurtenissen hangt af van je persoonlijkheid en je ervaringen. 

Net als de natuur heeft het lichaam een zelf herstellend vermogen. Denk maar aan de schaafplek of het gebroken been. In je lichaam zijn allerlei processen gaande waar je geen idee van hebt. Alles is erop gericht om het lichaam op een goede manier  te laten functioneren. Als de mens in harmonie is met zichzelf is de kracht van het herstellend vermogen het sterkst. 

logo2.jpg