Wanneer en hoe te gebruiken?

Bach Bloesem Remedies werken effectief bij:
• Acute (nood)situaties
• Tijdelijke gemoedsstemmingen
• Diepgewortelde gevoelens
• Persoonlijke eigenschappen – karaktertrekken
• Zelfontwikkeling

Alle gemoedstoestanden zijn normale menselijke stemmingen. Niets menselijks is ons vreemd.
Stress voor een examen of op het werk, onverwerkt verdriet, piekeren en overmatig zorgen maken, heimwee bij uit logeren gaan, angst voor de tandarts, een hond, onweer, gevoelens van minderwaardigheid, ongeduld en prikkelbaarheid, twijfelen en schuldgevoel, kinderen moeilijk kunnen loslaten of een zware last dragen door plichtsbesef. Gevoelens die ons behoorlijk kunnen beïnvloeden en uit balans kunnen brengen. Ze zijn vaak bepalend voor de kwaliteit van ons leven, ons samenleven en onze gezondheid.

Bij acute en kortdurende gemoedsstemmingen, bijvoorbeeld zenuwachtig zijn voor een examen, kunnen de Bach Bloesem Remedies voor een korte periode, één tot vijf dagen, gebruikt worden.
Als het om diepgewortelde gevoelens gaat of om karaktertrekken, om de persoonlijkheid, dan kunnen ze veilig voor een langere periode worden gebruikt, ook in combinatie met andere behandelingen.
Bach Bloesems Remedies kunnen ons helpen bij het bewust worden en overwinnen van deze gevoelens. Door de balans die ontstaat wordt het zelf herstellend vermogen, dat ieder mens heeft, gestimuleerd en worden klachten, symptomen of ziekte op een positieve manier beïnvloed.

Voor direct gebruik – bijvoorbeeld [Bach Rescue Remedie]:
Van deze speciale door dr. Bach samengestelde eerste hulp remedie worden vier druppels in een glas gedaan en aangevuld met (bron)water.
Het kan natuurlijk ook met een andere remedie. Van deze remedie doe je twee druppels in het flesje.
De oplossing in kleine slokjes innemen. De grootte van de slok heeft geen invloed op de werking. Het vaker innemen wel.

Voor langdurig gebruik – 3 weken of langer
Hiervoor wordt een zogenaamd gebruikersflesje gemaakt. In een 30 ml pipetflesje met (bron)water worden twee druppels van elke benodigde remedie toegevoegd.

Dosering:
Gebruik 4x daags 4 druppels verspreid over de dag rechtstreeks op de tong.
Probeer te voorkomen dat de pipet uw mond raakt, zodat de vloeistof niet vervuild raakt. Neem de druppels ’s morgens bij het opstaan en ’s avonds voor het slapen gaan en de andere twee keer verdeeld over de dag, bijvoorbeeld tussen de twee andere maaltijden. Naar behoefte mogen de druppels ook vaker ingenomen worden. Meer druppels tegelijk nemen heeft geen versterkend effect. De frequentie verhogen wel. Bij 4x daags gebruik is het flesje na ongeveer 4 weken leeg.

Het kan zijn dat je niet direct iets merkt van de werking. Soms merkt je omgeving het wel op. Het kunnen subtiele veranderingen zijn. Het kan ook voorkomen dat sommige gevoelens versterkt worden waargenomen. Dit is tijdelijk en tegelijk een indicatie dat de juiste remedies genomen worden. Zeker niet stoppen!