Bach Rescue Remedie

De Bach Rescue Remedie is waarschijnlijk de meest bekende remedie. Deze remedie is te gebruiken bij noodsituaties, zoals slecht nieuws, een ongeval of andere crisissituatie. De remedie kan ook gebruikt worden bij innerlijke onrust en voorafgaand bij te verwachten stress, zoals een tandartsbezoek, het geven van een presentatie, afzwemmen bij kinderen, examen enzovoort.

De remedie zorgt voor ontspanning en stelt gerust. Net als de andere remedies kan het gebruikt worden in combinatie met andere geneesmiddelen.

De Bach Rescue Remedie is een combinatie van vijf Bach bloesems:
• Cherry Plum (Kerspruim) kalmeert
• Clematis (Bosrank) helpt bij duizeligheid en flauwtes
• Impatiens (Reuzenbalsemien) vermindert ongeduld
• Rock Rose (Zonneroosje) helpt bij gevoelens van paniek
• Star of Bethlehem (Vogelmelk) verzacht verdriet en nawerking van een schok

Wanneer en hoe te gebruiken?

Er is ook een Bach Rescue Crème en gel verkrijgbaar. Naast de vijf hierboven genoemde remedies is er Crab Apple (Appel) aan toegevoegd voor de reinigende werking. Te gebruiken bij insectenbeten en na verbranden door de zon. Ook de rode plekken op de huid verbrand door heet water of een heet voorwerp kunnen worden ingesmeerd met deze crème. De huid moet wel intact zijn.

De Bach Rescue is in druppels, spray, bonbons en pastilles vorm verkrijgbaar. De Bach Rescue druppels, spray en pastilles bevatten de bovengenoemde 5 remedies. De Bach Rescue bonbons bevatten de bovengenoemde vijf remedies aangevuld met vitamine B5 en B12.

De Bach Rescue Nacht is een combinatie van de Bach Rescue Remedie en White Chestnut (Paardekastanje) en helpt bij een minder goede nachtrust, mits het niet goed slapen veroorzaakt wordt door een onrustig gevoel en malende gedachten. Soms is een aanvullende remedie nodig om de werking van Bach Rescue Nacht te ondersteunen.