Bach Bloesem Remedies zijn extracten uit bloesems van wilde bloemen, struiken en bomen.
De arts, dr. Bach, later ook homeopaat, bacterioloog en immunoloog, was zeer succesvol in het bestrijden van ziektes. Hij was daarbij opvallend geïnteresseerd in de mens achter de ziekte. Hij raakte er steeds meer van overtuigd dat emoties en stemmingen een belangrijke rol spelen bij het gezond blijven en het herstellen van ziekte.
Dr. Bach nam bij mensen 38 verschillende emoties en gemoedsstemmingen waar. Geïnspireerd geraakt in de natuur vond hij hier de benodigde bloesems om de remedies mee te maken. Hij stelde na jaren van uitvoerig en intensief onderzoek vast dat deze remedies een heilzame werking hebben op mens en dier. 

‘Een gezonde geest in een gezond lichaam’
Uit wetenschappelijk onderzoek van de laatste tientallen jaren blijkt dat dr. Bach met zijn bevindingen zijn tijd ver vooruit was. Er is aangetoond dat gedachten, emoties en stemmingen niet alleen onze geestelijk welzijn, maar ook ons lichamelijk welzijn beïnvloeden. Eigenlijk weten we dit allemaal en maken dat misschien wel dagelijks mee. Een voorbeeld hiervan is dat je zenuwachtig bent voor het bezoek aan de tandarts of als je wacht op de uitslag van het examen of onderzoek. Je hebt misschien een droge mond, klamme handen en een onrustig gevoel in je buik. Het zijn fysieke symptomen, maar ze worden direct veroorzaakt door de toestand van de geest. Begrijpelijk is dan ook dat aanhoudende stress, veroorzaakt door de geest, een groot effect op het lichaam kan hebben. Uit balans gebracht door gebeurtenissen in ons dagelijks leven, in combinatie met wie we zijn en hoe we in het leven staan, kunnen Bach Bloesem Remedies helpen de balans te herstellen. 

De Bach Bloesem Remedies kunnen voor een kortere (tijdelijke stemmingen) of langere tijd (persoonlijkheid  en zelfontwikkeling) worden gebruikt. De remedies zijn ook preventief te gebruiken bijvoorbeeld bij een te verwachten moeilijke tijd, een bezoek aan de tandarts, bij veranderingen, examens of tijden van grote drukte. Ze helpen dan om het evenwicht te bewaren.

De Bach Bloesem Remedies zijn gemakkelijk te gebruiken en geschikt voor iedereen, als ook voor huisdieren. Ze hebben geen bijwerkingen, zijn niet verslavend en belemmeren de werking van andere geneesmiddelen niet. De Bach Bloesem Remedies vervangen geen (noodzakelijke)  medische (be)handelingen. Wel kunnen ze ondersteunend worden ingezet. 

Bach Bloesem Remedies kenmerken zich door hun eenvoud, harmonie en verbinding. Deze drie waarden zijn we in de afgelopen decennia meer en meer kwijt geraakt. Niet alleen in ons eigen leven, maar ook in de manier waarop onze samenleving zich heeft ontwikkeld. Niet voor niets hebben we meer dan ooit behoefte aan innerlijke vervulling, geluk en gezondheid.

‘Verbeter de wereld, begin bij jezelf’
Inzicht krijgen in wie je bent en waarom je dingen doet, zoals je ze doet, helpen om anders naar de mensen en gebeurtenissen om je heen te kijken. Soms is het inzicht krijgen voldoende om anders met een situatie om te gaan. Vaak bieden de Bach Bloesem Remedies de benodigde ondersteuning . Tijdens het Bach Bloesem consult wordt besproken welke remedies dit kunnen zijn.

logo2.jpg