In veel Aziatische landen, bijvoorbeeld in China, is massage vanzelfsprekend in het leven van alledag. Massage wordt daar door medici toegepast als behandeling. Ook in Egypte en Griekenland wordt massage al eeuwenlang gegeven. In Europa is het lange tijd niet vanzelfsprekend geweest. Het werd als luxe gezien.

De ontwikkelingen in de sport en de wellness-sector heeft er in Nederland voor gezorgd dat er momenteel anders naar massage wordt gekeken. Toch weten te weinig mensen ervan of durven te ervaren wat de heilzame werking van massage voor een lichaam betekent. Met drukken, wrijven en kneden heeft massage als voornaamste doel de doorbloeding te verbeteren, de lymfestroom gunstig te beïnvloeden, de spierspanning te verminderen en te ontspannen.

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat baby’s die regelmatig worden gemasseerd zich lichamelijk en geestelijk beter ontwikkelden. Het effect van massage houdt een heel leven aan. Het lichaam zal immers je hele leven in ontwikkeling zijn. Je wilt uiteraard dat het goed blijft  functioneren. Daarom is het belangrijk om het goed te onderhouden, er zorgzaam voor te zijn.

In een ontspannen lichaam is het zelfherstellend vermogen het sterkst. Massage doet niet alleen wat met je lichaam, maar ook met je geest. Je zult ongetwijfeld kunnen ervaren dat beiden zich zullen ontspannen tijdens de massage en dat dit effect na de massage zal voortduren.

logo2.jpg