Wie ben ik?

Tot 1 november 2022 heb ik gewerkt als kinderdiabetesverpleegkundige in het Meander Medisch Centrum te Amersfoort. Prachtig werk, waarin medische en verpleegkundige zorg gecombineerd is met aandacht voor voeding en het psychosociale aspect. Een breed palet.

Na ruim 42 jaar in het ziekenhuis gewerkt te hebben was het tijd voor een nieuwe stap. Onafhankelijk zijn en werken in mijn eigen praktijk. Werken aan gezondheid vanuit een ander perspectief, werken aan de voorkant.

In 2005 ben ik, dankzij asielhond Stoffel uit België, in contact gekomen met de Bach Bloesem Remedies. Er ging een nieuwe wereld voor mij open. Door de Bach Bloesem Remedies in combinatie met gedragstherapie veranderde deze angstige en gestreste Stoffel, waarvoor familie en vrienden bang waren, in een vriendelijke huishond. Mijn interesse was gewekt. 

Vanaf dat moment heb ik de Bach Bloesem opleiding doorlopen en verschillende aanverwante cursussen gedaan. Stuk voor stuk hebben ze mij veel kennis en ervaring gebracht. Vanzelf ontstond de behoefte om deze kennis en ervaring te delen. Sinds 2012 ben ik gecertificeerd Bach Bloesem Consulent. 

Geboeid geraakt door het samenspel van lichaam en geest en de beïnvloeding over en weer heb ik in 2016-2017 een uitgebreide massage-opleiding gedaan. In deze opleiding heb ik geleerd te leren masseren “met hoofd en hart – met verstand en gevoel”. Of zoals de Tröckener Kecks in 1991 zongen: “Doe alles wat je doet met hart en ziel”. Uit ervaring kan ik zeggen, je merkt het verschil. Ik nodig je uit het zelf te komen ervaren.