Wat zijn Bach Bloesems Remedies?

Bach Bloesems Remedies zijn extracten uit bloesems van wilde bloemen, struiken en bomen, die ondersteuning bieden bij disbalans door emoties en stemmingen of anders gezegd gemoedstoestanden. De naamgever van de remedies, dr. Bach, was een succesvol arts begin 1900. Opvallend geïnteresseerd in de mens achter de ziekte. Meer en meer overtuigd dat deze emoties en stemmingen een belangrijke rol spelen bij het gezond blijven en het herstellen van ziekte, is hij op zoek gegaan. In de natuur vond hij de benodigde bloesems voor de remedies. Na jaren van uitvoerig onderzoek stelde hij vast, dat de remedies een heilzame werking hebben op mens en dier. 

De Bach Bloesem Remedies kunnen voor een kortere (tijdelijke stemmingen) of langere tijd (persoonlijkheid  en zelfontwikkeling) worden gebruikt. De remedies zijn ook preventief te gebruiken bijvoorbeeld bij een te verwachten moeilijke tijd, een bezoek aan de tandarts, bij veranderingen, examens of tijden van grote drukte. Ze helpen dan om het evenwicht te bewaren.

De Bach Bloesem Remedies zijn gemakkelijk te gebruiken en geschikt voor jong en oud en voor (huis)dieren.

Bach Bloesem Remedies hebben geen bijwerkingen, zijn niet verslavend en belemmeren de werking van andere geneesmiddelen niet. De Bach Bloesem Remedies vervangen geen (noodzakelijke)  medische (be)handelingen. Wel kunnen ze ondersteunend worden ingezet. Wanneer en hoe te gebruiken?

Bach Bloesem Remedies kenmerken zich door hun eenvoud, harmonie en verbinding. Drie waarden, die in de afgelopen decennia naar de achtergrond zijn geraakt. Niet alleen in ons eigen leven, maar ook in de manier waarop onze samenleving zich heeft ontwikkeld.

De 38 remedies zijn onderverdeeld in 7 groepen van gemoedstoestanden. Elke groep heeft een gemeenschappelijk thema, bijvoorbeeld onzekerheid. De reden van de onzekerheid bepaalt welke remedie nodig is. Door op de link te klikken kom je meer te weten over de verschillende groepen gemoedstoestanden en de bijbehorende remedies. In de groep vind je achter de link van de remedie een steekwoord. Door op de link van de remedie te klikken vind je meer informatie over en een foto van de bloesem waarmee de remedie is gemaakt.

1. Angst – Je zorgen overwinnen
2. Onzekerheid – Ken jezelf
3. Onvoldoende in het hier en nu – Leef bij de dag
4. Eenzaamheid – Maak contact met anderen
5. Overgevoelig voor de invloed van anderen – Blijf bij jezelf
6. Moedeloosheid en wanhoop – Vind hoop en geluk
7. Overbezorgdheid voor het welzijn van anderen – Leven en laten leven

Naast de 38 remedies heeft dr. Bach een remedie samengesteld van 5 remedies. Deze Bach Rescue remedie is te gebruiken bij noodsituaties, zoals onverwacht slecht nieuws, een ongeval of crisis. De remedie kan ook gebruikt worden voor een stress veroorzakende gebeurtenis. Er is ook een Bach Rescue Crème verkrijgbaar. Meer weten over de Bach Rescue Remedie en de Bach Rescue Crème, klik op Bach Rescue Remedie.

Waarom Bach Bloesem Remedies?